Язь – це риба родини коропових, поширена у прісних водоймах Європи, Азії та Африки. Язь – це цінна промислова риба, а також популярна риба для спортивного лову.
Язь має видовжене, веретеноподібне тіло, покрите великою лускою. Забарвлення язья варіюється від зеленувато-сірого до золотисто-коричневого. Язь має великі, опуклі очі.
Язь – всеїдна риба, харчується рослинною та тваринною їжею. У раціон язья входять водорості, комахи, молюски, черв’яки та дрібна риба.
Язь – це риба з швидким темпом росту. Язь досягає статевої зрілості у віці 3-4 років. Самки язья метають ікру в кінці весни – на початку літа.
Язь – це цінна промислова риба. Язь використовується для приготування різних страв, таких як юшка, смажений язь, язь у клярі тощо.
Язь також є популярною рибою для спортивного лову. Язь ловиться на різні снасті, такі як поплавкова вудка, спінінг та донка.
Язь – це красива і смачна риба, яка користується популярністю як у рибалок, так і у кулінарів.